Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η Αφύπνιση


Άσε τον ήλιο να φωτίσει μέρη του εαυτού σου που κοιμούνται, είναι ναρκωμένα ή ξεχασμένα. Τρίψε τα μάτια σου να φύγει η νύστα και καλωσόρισε την καινούργια αυγή.

Όταν κάποιος ξυπνάει και συνειδητοποιεί την αληθινή κατάσταση των γεγονότων δεν υπάρχει διακεκομμένη εμπειρία. Δεν είναι το ότι κάτι που δεν ήταν πριν εκεί είναι τώρα φανερό. Είναι περισσότερο σαν να γίνεσαι συνειδητός της παρουσίας κάποιου πράγματος που ήταν πάντα εκεί και ήταν γνωστό ότι ήταν εκεί, αλλά ήταν ξεχασμένο.

Ένα μεγάλο κομμάτι της ταυτότητάς μας έχει σχηματιστεί από τους γονείς μας, τους δασκάλους μας, τους φίλους μας και το πώς θέλουμε να μας βλέπουν οι άλλοι. Το κουβαλάμε αυτό σαν το σημείο αναφοράς του ποιοι είμαστε, το πρόσωπο που φυσιολογικά θεωρούμε ότι είμαστε – απασχολημένοι με τους στόχους μας, φόβους, επιθυμίες και θέματα.

Κάτω από την επιφάνεια υπάρχει ένας βαθύς και αυθεντικός Εαυτός, αλλά η παρουσία του είναι συνήθως καλυμμένη από την παρουσία του μικρότερου Εγώ με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του. Αυτή η σύγχυση μεταξύ του μικρού εαυτού και του μεγαλύτερου Εαυτού είναι η κεντρική ψευδαίσθηση της ανθρώπινης κατάστασης, και η διείσδυση σ’ αυτό τον αντικατοπτρισμό είναι όλο αυτό που λέμε ξύπνημα.

Πριν συνειδητοποιήσουμε μεγαλύτερες πραγματικότητες, που είναι πιο εκτεταμένες και πολυδιαστατικές, είναι καλή ιδέα πρώτα να μάθουμε να ελέγχουμε την ενέργειά μας και να είμαστε υπεύθυνοι για τα ακριβή αποτελέσματα των σκέψεών και των συγκινήσεών μας. Γιατί, καθώς ξυπνάμε, αυτά αυτόματα και άμεσα μεταφράζονται σε δράση.

Για να δημιουργήσουμε ένα νέο υποδειγματικό κόσμο στο μέσον αυτού του σύγχρονου πλανητικού χάους, πρέπει να ανακαλύψουμε μια προσέγγιση στην καθημερινή ζωή περισσότερο ολιστική και γεμάτη με φως. Ακούγοντας βαθιά και δρώντας σύμφωνα με αυτό που νιώθουμε σαν διαίσθηση, μπορούμε να διορθώσουμε και να εκλεπτύνουμε τις ενστικτώδεις τάσεις της ψυχής μας.

Επικαλέσου τη θεϊκή σου παρουσία με την πρόθεση να επιτρέψεις στις κοιμισμένες αναμνήσεις που βρίσκονται βαθιά να αναδευτούν και να θεραπεύσουν τα κεντρικά εμπόδια στην εγρήγορσή σου. Ζήτα για ένα ενεργητικό άνοιγμα ώστε να θυμηθείς την αληθινή σου Ψυχή – με τέτοια βεβαιότητα ώστε να μην ξεχάσεις ποτέ ξανά.

Είθε οι εκπορεύσεις του Αγγέλου της Αφύπνισης να γεμίσουν το μήνα που έρχεται.

Είθε να θυμηθείς την καταγωγή σου και να καλωσορίσεις τη νέα αυγή.

ΜΗΝΙΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ FINDHORN

[την Eileen Caddy και την Cathy], Ιούνιος 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου